NL70 tegen De Watergeuzen op 29 maart 2017: 4 -1

stadion HC Rotterdam

 

 2017_Watergeuzen-NL70_1-4 Woensdag 29 maart was het weer zover. In een, naar omstandigheden, goed gevuld hockey stadion van HC Rotterdam (i.c. 4 lieve partners), vond het traditionele treffen plaats tussen het NL 70 team en de Watergeuzen.

 

De Europese kampioenen waren op volle oorlogssterkte naar de havenstad gekomen inclusief alle vedetten uit het grijze verleden. Dat de Watergeuzen met hun 65+ gelegenheidsteam het moeilijk zouden krijgen stond daarom al op de voorhand vast. Al snel stonden we dan ook twee-nul achter.

 

Met karakter en strijdlust wisten we ons enigszins te herpakken en ontstonden enkele kansen. Helaas wisten de Zeventigers toch weer, indirect uit een strafcorner, te scoren, nul-drie dus.


Maar de Watergeuzen zouden de Watergeuzen niet zijn, als zij niet na de mooiste aanval van de wedstrijd, ook het schoonste doelpunt wisten te scoren. Met een daverende voltreffer, net onder de houten waterlijn, scoorde Anne Paul uit een strafcorner. Zeventigplus leek even aangeslagen als een getroffen slagschip op leeftijd, maar wist op slinkse wijze toch de vierde treffer te maken.


Het vierde kwart was duidelijk voor de Geuzen, we raakten ingespeeld wat resulteerde in enkele goede aanvallen, helaas zonder treffers. Jammer, want het gevoel bleef hangen, dat als we nog een uurtje verder hadden kunnen spelen, we deze wedstrijd hadden kunnen winnen.


Gezamenlijk werd na afloop verlies en winst zeer gezellig verwerkt onder het genot van een goed glas bier.


Na het 'kloten bikken' schoven wij aan voor het nuttigen van een voortreffelijke Indische hap, echter niet eerder dan dat de captain der Zeventigers discreet vertelde, hoe uiteindelijk het originele 'trofee-schildje' boven water was gekomen. Voor sommigen wellicht een hilarisch, voor anderen mogelijk een pijnlijk verhaal. Hoe het ook zij, dat schildje hangt weer veilig achter de bar van onze gastheer HC Rotterdam, nu aangevuld met een tweede schildje, dat onze captain voor alle zekerheid had meegenomen. Bij de gebruikelijke lullepotten zijn flessen geestrijk vocht uitgewisseld, waaruit opgewekt is geproefd door de niet-Bobbers.

 

Afgesproken is, dat ons komend treffen weer op de laatste woensdag van komende maart (zijnde 28/3/18) zal plaats vinden, met dan De Watergeuzen als organisator/gastheer. Speciale dank gaat uit naar gastvrij HC Rotterdam, de beide arbiters Peter Blomberg en Reinier Verhoeven, en onze drie reserve Geuzen. Daarnaast mag niet onvermeld blijven de terugkeer op het veld van Friesland's beroemdste linkshandige verdediger, Hans Dijkstra. Na een lange en zware revalidatie was hij, als vanouds, weer nauwelijks te passeren!

Peter Romeijn Geus (en Zestigplusser) Het Geuzeneskader bestond uit: Patriek Kerkhoff(K), Henk Hugen, Raggy Campagne, Dik Visser, Aart Vos, Peter Romeijn, Anne Paul Goudberg, Jan van Aalst, Bernard Smoor, Jan Willem van Waning (C), Gerard Smeding (Res.Geus), Jan Matthijssen (Res.Geus)en Frans Dammers (Res.Geus)

 

Met dank aan Geus Peter Romeijn en aan Gerard Smeding voor de foto's

 

Tot de volgende strijd!

 

 

 

Jan Willem van Waning

 

 


 

Noppen Naaldhakken 2016  finaleplaats - 18 juni 2016

 

20160618_144402

 

Facebook van het toernooi

 

Een mooie wedstrijd met hoog vermogen en veel plezier. Zie de verslagen van de wedstrijdsecretaris en bekijk facebook!

 

Pierre Meermans

voor deze

Webbeheerder watergeuzen


Zestig Plus (NLD 70+ tegen Watergeuzen: ? - ?, 26 maart 2016

 

Gisteren streden 6 watergeuzen (Ward Brand, Aart Vos, Anne Paul Goudberg, Bernard Smoor, Wichard de Waard en ik - ja, stevige bloedarmoede) versterkt met spelers van 60+  de jaarlijkse hockeywedstrijd tegen het "70a" team van "60+"

 

Het was wat mij betreft een prima partij, maar we werden door de technisch - maar vooral conditioneel -  betere tegenstanders van over de 70(!), na aanvankelijk redelijk tegenstand geboden te hebben, ingemaakt. 

 

Prima borrel en heerlijke rijstafel erna, leuke speeches van 70a, Cees Nolte, uiteraard heb ik iedereen bedankt en een neut aangeboden, zelfs gedreigd dat we volgend jaar hun het leven op het veld een stuk zuurder komen maken, maar dat was gedeeltelijk de wens van de gedachte.

 

Ik heb al vaker gezegd dat ik het leuk zou vinden om met 50+ watergeuzen een team te vormen om wat regelmatiger wedstrijden te spelen, maar ik kom daar na deze wedstrijd op terug. 

 

De meeste watergeuzen in deze leeftijdscategorie spelen namelijk geen competitie meer, en dan is spelen tegen een team met spelers die dat nog wel doen (en dat doen de meeste leden van 70A, zo bleek tijdens de borrel), en daarnaast nog in de 60+ verband elke 2 weken anderhalf uur hockeytoernooien spelen, een onbegonnen zaak en eerlijk gezegd een beetje beschamende vertoning, die onze reputatie ook geen goed doet. Het zou dus alleen lukken als zo'n watergeuzen team ook bereid is stevig aan de conditie te werken, en dat zie ik zo 1-2-3 niet gebeuren. Daarnaast kunnen we niet blijven op komen dagen met zo'n schamele bezetting - iets wat AJ natuurlijk ook al herhaalde malen heeft geconstateerd.

 

Er is schrille hoop; een aantal oudere watergeuzen trim-speelt-traint door de weeks (Mark Jan vd Akker bijvoorbeeld), dus die zouden we kunnen benaderen hiervoor. Wichard de Waard heeft er ook oren naar, AJ denk en hoop ik, wellicht Robbert van de Rijdt als hij terug is uit Indonesie (helaas duurt dat nog een paar jaar), Kees Gerretse, Frank vd Hoef denk ik, Peter Lenselink, Ulrich Berrevoets, Anne Paul hoop ik. Maar zaak is dat we minstens 15 man weten te vinden die dan zich toeleggen op zeg 5 wedstrijden per jaar te spelen en hun conditie  - zonodig - op te vijzelen, dat de data van de wedstrijden bij de ALV al vastliggen, of in ieder geval goed in kaart zijn gebracht, zodat iederen zijn agenda kan trekken, en dat de speeltijd niet in de middag is (deze wedstrijd begon om 16.00), want sommigen van ons werken nog.  Wellicht is "plan 50+" een agendapunt voor de volgende ALV.

 

Met Geuzengroet,

Raggy


 

 

Adelborsten - Watergeuzen: 7 - 7 12 november 2015

 

Watergeuzen_adelborsten

De wedstrijd tegen de Adelborsten!

 

Acht Geuzen hebben het zonder keeper opgenomen tegen in feite 2 jeugdige teams in de de zaal van Zweedse!

Jeroen Repko 

Ernst de Jonge 

Serge Spoelstra 

Ian Spoelstra 

Toine Vergroesen 

Marnix Hezemans 

Bjorn Willekes Macdonald 

Bart Breitenstein

 

Strijdbaar hebben we stand gehouden zoals de Geuzen betaamd, want de jongelingen hadden een volle bank en een keeper. De uitslag kan daarmee misschien wel geinterpreteerd worden als een overwinning. Desalniettemin was de derde helft toch echt een gelijkspel. Wel werd het speelveld ingewisseld voor de Adelborstenbar, waar vele herinneringen werden gedeeld.

 

Op naar volgend jaar, want deze kernactiviteit behelst alles waar de Watergeuzen voor staan. Hockey, saamhorigheid in strijd en gezelligheid.

 

Björn Willekes Macdonald

 

 


 

 

Zestig Plus (NLD 70+ tegen Watergeuzen: 2 - 0, 25 maart 2015

 

 

 

De aanmeldingen voor de, inmiddels traditionele, jaarlijkse wedstrijd tussen Watergeuzen en Zestig Plus (NLD 70+) liepen dit jaar zeer voorspoedig.  Vanuit Zestig Plus kwamen spontaan aanmeldingen om met Watergeuzen mee te doen. Zelfs zoveel dat ik een aantal moest teleurstellen.

 

 

 

Op woensdag 25 maart traden we aan met 14 personen:

 

Ward Brand, Raggy Campagne, Pim Giesberger, Bob van der Giessen, Onno Laman Trip, Jan Matthijssen (ZP), Peter Romeijn, Albert –Jan Sleijster, Bernard Smoor, Eddy Swartberg (ZP), Dik Visser, Aart Vos, Wichard van de Waard en Jan Zijp. Voor Jan Zijp was dit zijn eerste wedstrijd als Watergeus.

 

Daarnaast werd Watergeuzen aangemoedigd door Marijse Romeijn en Cees Nolte. Vanwege een blessure moest ik zelf ook van de zijkant toekijken.

 

 De wedstrijd zelf verliep uiterst sportief ondanks het feit dat Raggy een stick op zijn hand kreeg, hetgeen hem een  forse bloeding opleverde. Reeds vroeg in de wedstrijd warden we door een goed genomen strafcorner op achterstand gezet. Watergeuzen hielden dapper vol en kregen ook best een paar goede kansen. Vlak voor het eindsignaal viel de 2-0, tevens de eindstand. De trofee gaat dus virtueel naar onze tegenstanders. Volgend jaar is de wisseltrofee weer fysiek aanwezig.

 

 

De derde helft was als vanouds: goede douches, stevige borrel, prima maaltijd, ijsje toe en vooral een geanimeerde sfeer.

 

Volgend jaar kan alvast in de agenda’s: woensdag 23 maart van het schrikkeljaar 2016.

 

 

 

Arnold Giepmans

 


 

Noppen en naaldhakkentoernooi bij Rood-Wit 20 juni 2015

 

IMG_0012

 

Het werd tijd dat de Watergeuzen weer eens een toernooitje gingen meepakken, dus zo gezegd zo gedaan. Het Noppen en Naaldhakken editie 2015 met als thema Apres Ski mocht niet aan ons voorbijgaan! Een goed georganiseerd toernooi waar hockey een leuke bijzaak is, in positieve zin. Captain Bart Blok had al bijtijds een team van Geuzen weten samen te rapen en rond het middaguur waren allemaal compleet :). Voor die tijd hadden we al een paar potten op ons naam weten te schrijven tegen teams als 'Heidi, gaan eens bier halen' und so weiter. Voor aanvang wedstrijden had het nog hard geregend maar de rest van de dag was het vrijwel droog en goed weer om te spelen/buiten te zitten.

 

Al met al was het een leuk toernooi, dat we vooral niet wisten te winnen door de belaberde volleybal- (!) wedstrijd die we tussendoor moesten spelen.


De catering was prima verzorgd door Rood-Wit en het feest duurtje tot in de laatste uurtjes. Mede dankzij de gesponsorde Jagermeister-shots... Een prima dag om op terug te kijken.

 

Voor de Watergeuzen speelden: Peter Kwant, Pim Giesberger, Bart Blok, Jeroen Repko, Marnix Hezemans, Ernst de Jonge, Peter Frank, Paul van Drunen, Joris ten Berg, Pierre Meermans, A-J Sleijster, Wichert de Jong en ondergetekende.

 

vriendelijke groet,

 

Onno vd Leij

 


 

 

Abrahamstoernooi, 14 december 2013 bij HCKZ 

 

Dit inmiddels traditonele toernooi werd onder ideale weersomstandigheden gespeeld op de velden van Klein Zwitserland. Het eerste veld was net vernieuwd i.v.m. het a.s.wereldkampioenschap voor 60-plussers, dat medio 2014 wordt gehouden. Met onze poule mochten we daarop spelen. We deden het goed in de groepsfase. Tegen Klein Zwitserland bleef het 0-0 en tegen de "blauwe" Abrahams verloren we met 2-0; weliswaar geen doelpunten, maar al met al wel punten. Dus wordt je tweede in je poule en streden we in een heuse finale om de 3de plaats overall tegen HDM. En dat moesten we spelen op veld 2. Kennelijk hadden we de overgang naar dit, overigens ook goede, veld nog niet verwerkt. Zoiets zit tussen de oren en voor je het weet maakt de tegenstander daar dankbaar gebruik van. Zeker zo'n ingespeeld team als HDM is dan net een maatje te groot voor ons. Zij scoorden een half dozijn doelpunten en wij bleven steken op onze beginstand.

 

Na een paar jaar als rode lantaarn te zijn geëindigd hebben we dit jaar een 4de plaats behaald. Moet volgend jaar nog beter kunnen.

De volgende spelers waren van de partij: Pim Bedet, Ruud Bornat ( Dutch Hockey Masters), Arnold Giepmans, Pim Giesberger, Henk Hugen, Bart Kruyning (Dutch Hockey Masters), Onno Laman Trip, Joost van Rossem, Bernard Smoor, Dik Visser en Wichard de Waard (al jarenlang inval-Geus) 

Het suppoterslegioen: Beatrijs, Elske, Petra en Jan Willem. 

 

In de opstelling een tweetal spelers van Dutch Hockey Masters, die op het laatste moment bereid waren bij ons in te vallen vanwege onlangs opgelopen blessures. Dutch Hockey Masters is in 2013 opgericht. Veelal ex-hoofdklasse spelers. die graag aan prestatiegrichte toernooien mee willen doen , maar de druk van een volledige competitie niet meer ambiëren. Leeftijdscategorie: 40-60 jaar. Op internet hebben ze een site met verdere informatie. Bart en Ruud hebben een forse bijdrage geleverd aan ons eindresultaat, waarvoor hartelijk dank. 

 

Met vriendelijke groet,

Arnold

 


 

Bloemendaal Veteranen toernooi, 15 juni 2013 

 

Het was even schrikken toen de ochtend begon met dreigende wolken, snel gevolgd door een paar fikse buien. Zou dit dan het derde opeenvolgende Bloemendaal Veteranen Toernooi worden met de hele dag regen? Eenmaal in Bloemendaal aangekomen brak de zon door om verder de hele dag te blijven schijnen. De eerste overwinning voor deze dag was binnen.

 

Het motto van dit jaar was "Kom jij op mijn feestje?" Daarvoor waren 45 vriendjes uitgenodigd. Het hockeyspel ging qua spelregels terug in de tijd met buitenspel, afhouden, lange strafcorner en het inrollen van de bal aan de zijlijn.

 

We waren ingedeeld bij een drietal Bloemendaal teams (L, LX en een wat jonger team) en Amsterdam LX. De eerste wedstrijd stond in het teken van aan elkaar wennen. De 13 deelnemers aan onze kant waren 6 Watergeuzen en 7 zogenaamde reserve Geuzen. In feite zijn de reserve Geuzen allen leden van Zestig Plus: een team waar we regelmatig tegen spelen. Dat we uiteindelijk met 3-0 kopje onder gingen tegen dit redelijk jonge Bloemendaal gelegenheidsteam mag geen verrassing heten. De tweede wedstrijd (tegen Bloemendaal L) verliep al een stuk beter; we kregen zelfs kansen om te scoren. Een keurig gelijkspel: 0-0.

Tegen de Bloemendaal LX hadden we het moelijk, maar wat wil je ook tegen een ingespeeld team. Dat we uiteindelijk met 2-0 het veld verlieten was geen schande. Tenslotte mochten we aantreden tegen Amsterdam LX. Daar lagen kansen en die kregen we ook. Maar de eerlijkheid gebiedt dat zij ook soms gevaarlijk voor ons doel opereerden. Het bleef uiteindelijk een doelpuntloos gelijkspel. De tweede overwinning was binnen: niemand is geblesseerd geraakt en alle 13 hebben naar tevredenheid speeltijd gekregen.

Er gloorde al snel een derde overwinning: een prima georganiseerde dag met goede lunch en 's avonds BBQ, een DJ en een band.

 

Tijdens de lunch werd Pim Giesberger nog verrast met een trofee, die hij een week eerder had verdiend met zijn optreden bij Oranje Brussel. Een en ander vanwege zijn niet aflatende energie binnen en buiten het veld.  

 

De deelnemers waren: de Watergeuzen Jan van Aalst, Joost van Aalst, Arnold Giepmans, Pim Giesberger, Onno Laman Trip en Bernard Smoor. En de reserve geuzen Simon Barreto, Fred van Enkhuijzen, Joost Geldorp, Jan Matthijssen, Fred Mente (keeper),  Bart Thien en Wichard de Waard.

 

Tot zo ver het verslag, met vriendelijke groet,

 

Arnold Giepmans

 


 

 

 

HTV Oranje toernooi, Hoeilaart (BE), juni 2013 

 

 

 

Het Oranje toernooi in Hoeilaart is inmiddels een vast punt in de Watergeuzen-kalender. Dit jaar hadden we de boot nog bijna gemist, omdat ook veel andere teams dit ijkpunt kennen. Het bijeen schrapen van een team duurde bij ons bijna te lang om de inschrijfdatum te halen. En toen dat gelukt was, bleek het toernooi overtekend. Een mooi begrip uit de financiële wereld dat je daar niet zo vaak meer hoort, maar dat terzijde. Slechts met een beroep op onze reputatie en het aanbieden van een onbekend bedrag aan steekpenningen konden de Geuzen toch op de startlijst worden geplaatst.

 

Hoewel captain Ap Sleijster zich gek heeft gebeld en gemaild, bleek het team alleen op de been te kunnen worden gebracht met externe hulp uit de Cartouche veteranen-poule. Uiteindelijk bestond het team uit, Ronald Holm, Jan van Aalst & Patty, Berhard Smoor, Pieter Hamaker, Kees Stijnis, Pim Bedet, Rob van Basten Batenburg, Wichard de Waard, Pim Giesberger, Ap Sleijster (captain), de Voorburgers Robert-Jan Nord, Jonito Douwes Dekker en Mark Duijntjer, aangevuld met mijzelf als vaste scheidrechter.

 

De eerste dag verliep sportief gezien optimaal. Soms sterkere tegenstanders werden opzij gezet (waaronder de uiteindelijke winnaars van het toernooi), dan wel op een keurig gelijkspel gehouden. Gezien de leeftijdsverhoudingen in het veld was dit een mooi resultaat. Goed gemutst en koud gedoucht konden we dan ook vol zelfvertrouwen aan de dis plaatsnemen. Zoals elk jaar werd in de partytent de Bourgondische volksaard der Belgen gevierd met een uitstekend diner. Zonder culinaire faciliteiten maar met veel vrijwilligers en goede wil een prestatie van jewelste. De logistieke prestatie was des te groter omdat veel tafelgasten al snel de weg voor het bedienend personeel versperden door de dansvloer te betreden. Het geheel verplaatste zich gaandeweg naar het clubhuis. Daar bleek de meerwaarde van wederkerende presentie op zo’n toernooi.

 

Onze ‘vaste’ danspartners uit  Aerdenhout en (nieuw projectje) Muiderberg wisten hun Geuzen snel terug te vinden (voor zover ze ons vergeten waren was daar Geus Giesberger, die niemand ooit vergeet.)

Daar wij ’s-nachts tevens belast waren met de bewaking van de feesttent, eiste e.e.a. wel zijn tol op de tweede dag. De eerste wedstrijd wonnen we nog met ruime cijfers, maar alleen dankzij een no-sho van de tegenstander. De beschikbaar gekomen tijd werd ‘vriendschappelijk’ ingevuld met een duel tegen Pinoké. Invalster Patty was nog fris en scoorde de winnende goal. Aangezien we Pinoké later die dag nog reglementair zouden treffen, was de logische conclusie dat onze winst dan maar moest meetellen voor het klassement. Om nog onopgehelderde redenen is de wedstrijdleiding later terugkomen op het initiële besluit dit voorstel te honoreren. Die klap zijn we niet te boven gekomen. Van Pinoké werd in de herkansing verloren, gevolgd door een onnodige 1-1 in de laatste poulewedstrijd.

 

Het eindresultaat was een niet onverdienstelijke vijfde plaats, de toezegging ook volgend jaar weer welkom te zijn in Brussel en een serie roodverbrande koppen, omdat we geen zonnebrand mochten inpakken. Bedankt Ap!

 

Sander van Luik

 

 

 

 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.